Компанія Ахметова інвестувала 20 млн євро в нове обладанання

Четвер, 19 лютого 2009, 12:55
Донецька паливно-енергетична компанія(ДПЕК), входить в холдинг СКМ, який належить Ринату Ахметову, продовжуючи співпрацю з чеською машинобудівної компанією "Ostroj" , за купила шахтного обладнання на суму 20 млн євро.
 
Про це говориться у повідомленні прес-служби компанії.
 
Там зазначається, що енергетичний холдинг в рамках програми з модернізації гірничо-шахтного обладнання придбав два механізованих комплекси Ostroj-70/125 для шахт "Павлоградська" і "Терновська", що входять у ВАТ "Павлоградвугілля".

Аналогічне обладнання вже використовується на шахтах ВАТ "Павлоградвугілля"( "Дніпровська" і "Степова").
 
У повідомленні говориться, що у січні 2009 року також був укладений договір про придбання механічного комплексу Ostroj-07/16 для шахти "Комсомолець Донбасу" на суму понад 15 млн. євро. Нові комплекси в ВАТ "Павлоградвугілля" планують запустити в експлуатацію в жовтні 2009 року.

Механізований комплекс "Ostroj" дозволяє ефективно вести видобуток вугілля на пластах потужністю 1,1 м.
 
Фактичний ресурс напрацювання цього обладнання до капітального ремонту складає 8-10 років, що значно більше, ніж у   техніки, що застосовувалася в українських компаніях.
 
Підприємства ДПЕК створюють ефективний виробничий ланцюжок з видобутку (ВАТ "Павлоградвугілля", ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу") і збагаченню вугілля (п'ять збагачувальних фабрик), генерації (ТОВ "Східенерго") і дистрибуції електроенергії (ТОВ "Сервіс-Інвест", ВАТ "ПЕС-Енерговугілля").

За підсумками 2008 року частка Компанії у вугледобувної галузі України склала 22,6%, в тепловій генерації - 25,4%, у дистрибуції електроенергії - 6,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: