За рефінансування, банки готові надати аграріям кредити

Вівторок, 17 лютого 2009, 15:55

Комерційні банки України готові надати в 2009 році підприємствам агропромислового комплексу 10,6 млрд грн кредитних ресурсів за умови наявності рефінансування.

Про це заявив керівник департаменту фінансів Міністерства аграрної політики Григорій Зуб, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"98 банків погодилися надати кредити в поточному році підприємствам АПК в обсязі 10,6 млрд грн при умові, що Національний банк України буде їх рефінансувати", - сказав він.

Як уточнив  Зуб,   на проведення комплексу весняних польових робіт банки погодилися виділити аграріям більше 5 млрд грн.

Реклама:

У той же час він відзначив, що для кредитування банками аграрного сектора необхідно, щоб президент України підписав прийнятий у лютому поточного року закон про заходи щодо запобігання впливу фінансової кризи на аграрний сектор.

Документ, зокрема, передбачає рефінансування тих банків, які будуть кредитувати аграрні підприємства, а також погодяться на пролонгацію раніше залучених аграріями кредитних ресурсів.

Керівник департаменту фінансів Мінагрополітики нагадав, що цей документ був прийнятий Верховною Радою після того, як його ветував глава держави, з урахуванням більшості поправок президента.

Зуб також повідомив, що до середини лютого комерційні банки надали підприємствам АПК кредити на суму близько 240 млн грн. Основними кредиторами аграрних підприємств серед банківських установ він назвав Райффайзен Банк Аваль, Укрексімбанк та Ощадбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: