ПФТС знову шукає дно

П'ятниця, 23 січня 2009, 14:09
У п'ятницю, 23 січня, по ситуації на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксоване сильне спадної рух котирувань.

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50  опустився на 3.10%, досягши рівня в 26.56 пунктів, пише видання FundMarket.

Український фондовий ринок не показав істотної відмінності від світових майданчиків, "просів" з самого відкриття платформи ПФТС.
 
Істотний негативний фон знову "тисне" на котирування українських емітентів.

Особливо сильний негатив виходить від нашого північного сусіда, де девальвація рубля викликає масовий відтік коштів з ринку, адже рублевий еквівалент акцій ще більше втрачає у вартості на і без того "падаючому" ринку.

Сьогодні до середини дня індекс РТС навіть зміг перебороти сильний опір шестирічного мінімуму, тим самим оновивши його.

Ринок як завжди чутливо реагує зростанням активності на не в міру негативні або позитивні новини. Так і сьогодні, сильний зовнішній негативний фон спровокував зростання кількості угод з акціями українських компаній. На ринку до середини дня зроблена 51 угода загальним обсягом 573 млн грн.

Констатує зростання сьогоднішньої активності і начальник аналітичного відділу КУА "Універсальна" Олег Бариш. У своєму огляді він зазначив угоди з ВАТ "Славутський солодовий завод" (+11.96%) і ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+298.00%), які, на думку експерта, мають значний потенціал росту.

Основний обсяг торгів припав на технічну угоду з "Полтавахіммаш"  обсягом 560 млн грн.

Найбільша активність на ринку відзначено по акціях "Укрнафти" (-3.16%), ВАТ "Укртелеком"  (-9.09%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-- 1.59%). Майже половина всіх угод припала саме на цих трьох емітентів.

Продовжують падати акції та котирування фінансового сектора АК "Банк соціального розвитку"Укрсоцбанк"   (-2.94%). Так, значно знизилися котирування ВАТ "Райффайзен Банк Аваль"  і ВАТ "Мегабанк".

Позитивну динаміку до середини дня показали енергетики, що було спровоковано утечею гравців у ці цінні папери з інших секторів. Серед них: "Західенерго"   (+0.40%), 2Донбасенерго" (+0.77%). У той же час акції "Центренерго"  подешевшали на 2.77%.

Аналітики Foyil Securities звернули увагу на те, що переважні на заокеанських і європейських майданчиках негативні настрої змусить український фондовий ринок последовать сьогодні загальної тенденції, хоча негативна динаміка ринку може бути обмежена невеликими торговими обсягами.

Нагадаємо, що американські ринки в четвер продовжили знижуватися через погані дані з ринку житла, а також негативні корпоративні новини. Інвестори і гравці до цих пір не бачать і натяку на закінчення спаду у світовій економіці.

Dow Jones Industrial Average упав на 105,30 пункти, або на 1,3%, до 8122,80 пункту.

S & P 500 закрився зниженням на 12,74 пункту, або на 1,5%, на позначці 827,50 пункту.

Nasdaq Composite скоротився на 41,58 пункту, або на 2,8%, і закрився на позначці 1465,49 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!