Вкладники Укрпромбанку намагаються вибити з нього депозити

П'ятниця, 23 січня 2009, 11:01

Вкладники "Укрпромбанку" намагаються забрати свої заощадження на фоні інформації про введення до банку тимчасової адміністрації Нацбанком.

Про це сьогодні пише газета "Дело".

"Вкладники "Укрпромбанку", які бажають одержати свої гроші, учора, ні світ, ні зоря, вибудовувалися біля центрального відділення за адресою бульвар Лесі Українки, 26. Вже о шостій ранку утворилася пристойна черга. Головна тема обговорення - скільки і коли повернуть. Напередодні клієнтам банку роздали $15 тис. Їх вистачило на сорок осіб. У середньому кожному роздали по $300-400. Принаймні, саме таку інформацію "черговики" за внесками розповідали один одному", - пише газета, яку цитує Лігабізнесінформ.

У банку запевняють, що тимчасовий ажіотаж викликаний недостачею наявних коштів. Виплати здійснюються відповідно до платіжного календаря, що формується, виходячи з закінчення термінів дії депозитних договорів клієнтів.

Реклама:

"Характерно, що в головному офісі банку, у фойє на підлозі і на письмових столах валялися заяви вкладників із проханням повернути їм "кровно зароблені". В одній із заяв, наприклад, значилося: "поверніть депозит на шість тисяч євро, термін по ньому минув ще другого січня", - пише видання.

Як відомо, напередодні рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ТОВ "Український промисловий банк" до рівня "uaBB-". Прогноз рейтингу - "негативний". Агентство також помістило кредитний рейтинг у Контрольний список рейтингів.

Національний банк України з 21 січня 2009 року ввів тимчасову адміністрацію в "Укрпромбанку". Тимчасовим адміністратором призначений Олександр Майданюк.

"Укрпромбанк" зареєстрований у 1989 році. На 1 грудня 2008 року мережа "Укрпромбанку" складалася з 320 філій і відділень; кількість банкоматів - 564, кількість банківських терміналів - 510; кількість торговельних терміналів - 897. Банк входить у першу групу банків по рейтингу НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!