Нацкомітет порятунку підприємництва визначив цілі

Середа, 21 січня 2009, 12:48
Новоутворений Національний Комітет порятунку підприємництва буде працювати за двома напрямками  - точечно за звертаннями підприємців, які опинилися в конфліктних ситуаціях та узагальненням галузевих проблем, прописанням і оформленням їх у законодавчу ініціативу, у підзаконні акти, і внесенням цих пропозицій у Верховну Раду.

Про це повідомляє прес-служба Антирейдерського союзу підприємців України.

"АСПУ виступив співзасновником комітету. До нас стікається інформація з усієї України про те, що відбувається в підприємницькому середовищі. Фактично, проти підприємців працюють усі: свавілля чиновників, банків. Олігархічні команди займаються придушенням підприємців - часто дрібний і середній бізнес знаходиться в ситуації, коли їм доводиться працювати не на себе, а на великий бізнес", - заявив директор АСПУ Андрій Семидидько.

 31 січня Комітет планує провести Всеукраїнський з'їзд підприємців. Зараз йде процес налагодження зв'язків з галузевими і регіональними об'єднаннями малого і середнього бізнесу.

"Ми бачимо, що в кожній галузі вистачає проблем, тому збираємо пропозиції - які, на думку підприємців, регуляторні акти треба змінити, які - скасувати зовсім, які - розробити з нуля і прийняти", - говориться у повідомленні.

Реклама:

"Наша мета - виробити єдині тези і вимоги, що об'єднали б українських підприємців у всіх галузях, і виставити ці вимоги безпосередньо представникам влади в ультимативній формі. Даємо 15 днів для чітких, кардинальних дій по виведенню країни з кризи, установлюємо цивільний контроль під кожним міністерством, під Верховною Радою", - заявив Семидідько.

За його словами, якщо протягом 15 днів Кабмін не почне виконувати вимоги підприємців, ми будемо змушені проводити масові акції прямої дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: