"Газпром" вимагає від України негайної подачі газу

Вівторок, 13 січня 2009, 10:30
 

"Газпром" вимагає від України подати газ до Європи негайно, а не через 36 годин, як раніше про це говорили українські фахівці.

Як заявив журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, "з початком подачі російського газу на вході в газотранспортну систему України обсяг виходу газу на західному кордоні України повинен точно відповідати обсягам входу газу до газотранспортної системи України".

Відповідна телеграма з проханням забезпечити належну підготовку об'єктів ГТС України до прийому російського газу по транзитних газопроводах на кордоні Росія-Україна своєчасно направлена в НАК "Нафтогаз України", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Він пояснив, що "на момент вимушеного припинення постачання газу "Газпромом" 7 січня, транзитні магістралі на території України були заповнені російським газом і, відповідно, повинні мати необхідний тиск для забезпечення синхронної подачі газу на вході і виході з ГТС України. Як тільки ми даємо газ на вхід, він повинен з'явитися на виході".

"У зв'язку з цим заяви української сторони, що з моменту надходження транзитного російського газу в ГТС України до моменту його появи на західному кордоні України знадобиться 36 годин, викликають здивування і не відповідають чинному контракту", - підсумував представник "Газпрому".

"Газпром" у вівторок о 10:00 за московським часом почав пробну подачу газу в напрямку Балкан через Україну через компресорну станцію "Суджа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: