Вінський вкотре пожурив "Укрзалізницю"

Середа, 3 грудня 2008, 11:50
 

Заборгованість Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") перед вагонобудівними і вагоноремонтними підприємствами країни в розмірі близько 400 млн. грн. повинна бути погашена до 15 грудня поточного року.

Про це заявив Міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський під час наради по відновленню рухомого складу залізниць, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Мене стривожила інформація про фінансовий стан ремонтних підприємств, які сьогодні працюють з "Укрзалізницею". Обсяги виробництва скоротилися, несвоєчасно здійснюються виплати до бюджету, а кредитори подають позови до суду і вимагають виплати штрафів за пеню і поставлені матеріальні ресурси", - підкреслив міністр.

За його словами, така ситуація неприпустима, а заборгованість - невиправдана.

Реклама:

"Ми підняли розміри амортизації, і вона не залежить від економічної ситуації. Я стверджую: ми створили добротну базу для того, щоб цей сектор не страждав", - підкреслив він.

Вінський також зажадав якомога швидше провести тендери, щоб керівники могли планувати свою роботу і володіли ситуацією, і додав, що не дозволить зруйнувати вагонобудівний і вагоноремонтний комплекси країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: