Американський ринок праці не дає долару піднятися

П'ятниця, 26 грудня 2008, 08:55
 

Курс долара США відносно євро завершує тиждень зниженням на тлі триваючого скорочення витрат американців і погіршення ситуації на ринку праці,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Згідно з даними SpendingPulse, підрозділи платіжної системи MasterCard Inc., загальний обсяг роздрібного продажу в США за винятком автомобілів знизився на 5,5% у листопаді і на 8% з початку грудня до 24 грудня у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Це найбільш слабкі показники з початку відстеження даних 2002 року, відзначає віце-президент підрозділу досліджень і аналізу SpendingPulse Майкл МакНамара.

За його прогнозом, роздрібні продажі без урахування автомобілів та палива зменшилися за період з 1 листопада до 24 грудня на 2-4%.

В той же час уількість заявок на допомогу з безробіття в США збільшилася за минулий тиждень до 586 тис. - максимального значення за 26 років.

"Долар дуже вразливий і може різко подешевшати до середини наступного року, - вважає Акіфумі Усіда з Sumitomo Trust & Banking Co. в Токіо. - Стан американської економіки дозволяє припустити, що курс долара буде послаблюватися. Мине якийсь час, перш ніж вживані урядом заходи для стимулювання економіки дадуть результати ".

Курс долара знизився в ході торгів у п'ятницю до 1,4042 дол. за євро в порівнянні з 1,4025 дол. на закритті ринку в четвер. Вартість американської валюти щодо євро знизилася з початку цього тижня на 0,9%.

По відношенню до японської валюти долар торгується на рівні 90,42 ієни проти 90,38 ієни.

З початку тижня курс долара відносно ієни підвищився на 1,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: