АМКУ взялася за тарифи Мінтрансу

Четвер, 25 грудня 2008, 19:11

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав  Міністерство транспорту і зв'язку України прийняти новий порядок формування тарифів на залізничні вантажні перевезення, що передбачає прозору процедуру розрахунків.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні знати про кожну копійку, що закладається в тариф і мати можливість впливати на цей процес", - заявив голова комітету Олександр Мельниченко в четвер.

Як повідомлялося раніше, у жовтні Мінтрансзв'язку опублікувало проект наказу про введення нового збірника тарифів з 1 січня 2009 року.

Реклама:

 Збірник, передбачав, зокрема, поділ тарифів на інфраструктурну, вагонну і локомотивну складові, і на думку міністерства є першим кроком до структурної реформи залізничного транспорту.

На минулому тижні міністерство прийняв новий збірник, не визначившись остаточно з датою введення.

 Наприкінці жовтня уряд прийняв ряд заходів для стабілізації ситуації в гірничо-металургійному і хімічному комплексах України, зокрема, наказавши Мінтрансзв'язку, Мінекономіки і Мінфіну утриматися до 1 січня 2009 року від підвищення тарифів на перевезення вантажів для підприємств зазначених галузей, а в листопаду продовжило мораторій на весь 2009 рік.

Ряд галузевих асоціацій гірничо-металургійного комплексу і хімічних підприємств у грудні у відкритому листі розкритикували намір увести новий збірник залізничного транспорту країни, затверджуючи, що це  може призвести до підвищення транспортних витрат для споживачів послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!