Шаповалов тисне на правління НБУ в інтересах Фірташа – Тимошенко

Середа, 24 грудня 2008, 14:45 -
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова в тиску на правління Нацбанку для спекуляцій Дмитра Фірташа.

Про це вона заявила на брифінгу в середу.   

Так, за словами прем'єра, "у понеділок Шаповалов (заступник глави секретаріату президента), повернувшись від президента, зібрав правління Нацбанку і поставив на голосування питання про виділення Фірташу - "Надра банку" ще 2,5 мільярдів гривень".

"Правління відмовилося голосувати за виділення 2,5 млрд., після цього Шаповалов поставив питання: давайте виділимо 1,5 млрд. Доторгувалися до того, що правління Нацбанку навіть 300 млн. грн. відмовилося дати. Ніхто не хоче при зміні влади сидіти на ґратами", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

"Але Шаповалов не заспокоївся і почав під рішенням про виділення 2,5 млрд. збирати підписи членів правління, дотискуючи їх в режимі особистих зустрічей і персональних дзвінків, в тому числі на самому вищому владному рівні", - додала прем'єр.

За словами Тимошенко, "вони підключили цілу мережу комерційних банків, за якими стоїть Фірташ, для тих самих махінацій".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: