Порошенко розповів, що можна зробити з кредитами

Четвер, 18 грудня 2008, 21:15 -

Голова Ради Нацбанку Петро Порошенко пропонує державі та комерційним банкам розділити на три частини відсотки по кредитах людей.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Україна".

"Є кредит, людина має сплачувати відсотки. Ми маємо розділити його на три частини. Одну частину, 33%, має сплачувати людина, і ми маємо давати стимули, щоб вона находила можливість обслуговувати цей кредит по новому курсу", - сказав Порошенко.

"Третину цих відсотків має взяти на себе комерційний банк. Тобто якщо зараз ставка 13% в валюті - постав її 10%, і таким чином захисти", - вважає він.

"Третину має взяти на себе держава. Знайти кошти, які дати банкам, під абсолютно чіткі застави, на рефінансування", - сказав голова Ради Нацбанку.

Реклама:

Крім того, коментуючи питання можливості встановлення адміністративного курсу гривні, Порошенко сказав: "Не можна курс встановити адміністративно".

"Встановлення адміністративного курсу означає, що ми маємо витрачати золотовалютні ресурси держави, щоб тримати кимось штучно придуманий курс, який не залежить від інших обставин", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що у випадку, якщо "працюють антикризові закони - курс буде вище і гарантований".

"Не працює - буде той безлад, який зараз є в суспільстві і владі. Влада має відповідати за те, що вона робить. І курс, на жаль, буде гірший", - сказав Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: