Уряд затвердив чергові заходи з порятунку АПК

Четвер, 18 грудня 2008, 13:10
 

Кабінет міністрів затвердив план невідкладних заходів щодо запобігання негативних наслідків світової фінансової кризи в агропромисловому комплексі.

Про це йдеться в повідомленні управління із зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабміну, повідомляє агентство "Українські новини".

У прийнятому на засіданні уряду 17 грудня плані передбачено реалізацію заходів з врегулювання ціноутворення на продовольчі товари на внутрішньому ринку й цін на матеріально-технічні ресурси й послуги, що споживаються аграрним сектором.

Крім того, буде посилено контроль відповідності законодавству в сфері технічного регулювання, а також будуть регулюватися експортно-імпортні операції.

Реклама:

План передбачає вивчення можливостей кредитування банками аграріїв і підприємств переробної харчової промисловості в необхідних обсягах у період фінансової кризи.

Також планується розробити механізм формування стабілізаційного фонду з метою гарантованого забезпечення аграріїв матеріально-технічними ресурсами для завершення комплексу осінніх польових робіт і проведення весняної посівної кампанії в 2009 році за стабільними цінами.

Як повідомляло агентство, 11 грудня Верховна Рада в першому читанні прийняла урядовий антикризовий законопроект № 3353, яким пропонується пролонгувати непогашені кредити аграріїв за 2005-2008 до 1 листопада 2009 року, заборонити ввезення м'яса й м'ясних субпродуктів на територію України в рамках давальницьких операцій, скасувати мито на експорт соняшнику до 1 вересня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: