Україні пророкують подолання кризи лише через 2-3 роки

Вівторок, 16 грудня 2008, 09:33
 

Чимало європейських оглядачів не виключають, що економічна криза в Україні носитиме болючий та затяжний характер.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" у своєму прес-огляді.

Так, німецька газета "Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ" вказує на дві особливості української економічної кризи - високу інфляцію і зростання ціни на імпортований з Росії газ.

Газета відзначає, що вкупі із кредитною кризою і падінням цін на метал це призвело до різкого гальмування економіки, що поряд із значним зовнішнім боргом знецінює місцеву валюту.

Реклама:

Окрім прогнозування на наступний рік високого рівня безробіття, експерти, як пише німецька газета, не виключають, що в Україні може бути і спіральний характер кризи - тобто, за зростанням безробіття і зниження попиту може прийти ще один поворот, нове зростання безробіття.

Очікуються труднощі не лише для пересічних громадян, як наголошує німецьке видання, але й крах деяких банків, яких не врятують і кредити МВФ.

Крім того, як ідеться у статті, підвищення цін на російський газ викличе зменшення українського експорту і надходжень до бюджету.

Німецька газета наводить оцінки експертів про те, що "Україна подолає кризу через 2-3 роки і до 2011 року темпи зростання її економіки досягнуть 5-7%, а рівень інфляції не перевищить 7%".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!