Тимошенко хвалиться стабілізацією фінансової ситуації

Четвер, 6 листопада 2008, 10:31
 

Кредит МВФ дозволить стабілізувати фінансову ситуацію та  банківську систему в Україні, а також наповнити вітчизняну економіку реальними грошима.

Про це заявила в інтерв'ю журналістам Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр вважає надання Україні кредиту МВФ великою перемогою. За її словами, таке рішення ухвалено на базі домовленостей досягнутих між урядом, НБУ та МВФ.

"Я вважаю це великою перемогою, тому що ті кредитні ресурси, які ми отримали,  вони найдешевші, які можна уявити", - заявила голова уряду.

Реклама:

Тимошенко нагадала, що кредит сумою 16,4 млрд. грн. надано під 4% річних і при цьому на достатньо тривалий термін. За її словами, надання такого кредиту свідчить про те, що Україна може ефективно працювати і домовлятися із світовими фінансовими організаціями.

Прем'єр-міністр  подякувала керівництву МВФ, керівнику місії МВФ, яка працювала в Україні, за продуктивне і якісне співробітництво з Україною, зазначається в повідомленні. 

При цьому вона підкреслила, що в практиці МВФ ще ніколи не було випадку, коли кредит надавався за такою спрощеною процедурою і в такі стислі терміни: "Ми дякуємо за те, що так швидко відреагували на звернення України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!