Рівень експортного мита на нафту складе 306,5 доларів за тонну

Понеділок, 3 листопада 2008, 11:31
 

Граничний рівень експортного мита Росії на нафту, що повинна бути встановлена з 1 грудня, складе 306,5 дол. за тонну.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс" заступник начальника відділу митних платежів Мінфіну РФ Олександр Сакович.

З 1 жовтня мито складає 372,2 дол. за тонну, вона вперше була встановлена на рівні нижче граничного (485,8 дол.). Діючий розмір мита був розрахований на основі моніторингу цін на російську нафту за період з 1 по 17 вересня, у той час як граничний рівень розраховувався виходячи з цін за період моніторингу в липні-серпні.

За словами Саковича, середня ціна моніторингу за вересень-жовтень була встановлена в розмірі 83,445 дол. за барель. Таким чином, відповідно до діючого законодавства гранична ставка експортного мита на нафту з 1 грудня складе 306,5 дол. за тонну.

Реклама:

Гранична ставка експортного мита на світлі нафтопродукти складе 218,8 дол. за тонну, темні - 117,9 дол. за тонну.

Сакович не виключив, що мита з 1 грудня можуть бути встановлені на більш низькому рівні. При цьому він вважає, що негайно змінювати мито з 1 листопада не потрібно.

Сакович відзначив, що обговорюється можливість зміни мита з 1 листопада шляхом додання зворотньої сили постанові уряду, а також про перехід до встановлення мита на основі 2-тижневого моніторингу.

За його інформацією, проект постанови про встановлення нових ставок мита з 1 листопада (тобто заднім числом) на узгодження в Мінфін поки не надходив. Заступник начальника сказав, що оскільки такий акт буде спрямовано на зниження фіскального тягаря на нафтовиків, то він може мати зворотню силу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: