Банкіри позитивно оцінюють валютні аукціони

Четвер, 20 листопада 2008, 16:35
 

Банкіри позитивно оцінюють початок проведення Національним банком валютних аукціонів.

Про це заявили представники комерційних банків, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми вчора практично одержали все, що заявляли. Більш того, у нас були заявки по 6 грн./дол., а їх задовольнили дешевше. Нам майже на 10 млн. доларів задовольнили заявки нижче того курсу, який ми заявили. Процедурно все спростилося й питань немає", - сказав голова правління банку "Фінанси й Кредит" Володимир Хливнюк.

Голова правління "Укрсіббанку" Олександр Адаріч зазначає, що ключовими факторами ефективності валютних аукціонів будуть частота й масштабність їх проведення.

Реклама:

"Оцінюємо позитивно. Все залежить від частоти проведення цих аукціонів. Як часто вони будуть проводитися і який обсяг коштів буде виділятися на ці аукціони. Звичайно, це позитивно. Всі обсяги були задоволені", - сказав він.

Голова правління "Ощадбанку" Анатолій Гулей думає, що введення валютних аукціонів є позитивним експериментом.

"Вважаю, що це сміливе рішення, здоровий експеримент. Потрібно гнучко реагувати на зміни на ринку. Нацбанку потрібно продовжувати далі експериментувати й шукати оптимальний варіант, що заспокоїть ринок. Ми продовжуємо бачити погані психологічні очікування. Я думаю, що Національний банк впорається", - сказав банкір.

Аналогічну думку висловив голова правління "Родовід Банку" Денис Горбуненко.

"Гарне нововведення зробив Національний банк - валютний аукціон. Це експериментально, і я думаю, що з цього потрібно починати, а там будемо дивитися. Учора забезпечили всіх, хто хотів, валютою", - сказав він.

Думку колег підтримав голова правління "Брокбізнесбанку" Сергій Мішта.

"Процедурно (аукціони) влаштовують. У тих межах, у яких ми заявлялися, ми були задоволені", - сказав він.

Як повідомляло агентство, 19 листопада НБУ вперше здійснював валютну інтервенцію із продажу доларів за гривні шляхом проведення валютного аукціону.

Більшість заявок банків на придбання доларів було задоволено за курсом 5,98 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!