Ющенко пропонує рятувати банки протягом 5 років

Середа, 12 листопада 2008, 14:39 -
 

Національному банку України (НБУ) може бути запропоновано ввести цільове рефінансування банків для кредитування терміном на п'ять років інвестиційних проектів під дисконтну ставку.

Таку пропозицію президент Віктор Ющенко висловив на загальнонаціональный нараді з нейтралізації кризових моментів, що проходить у Києві в середу.

"Запропонувати НБУ ввести цільове рефінансування банків для кредитування терміном на п'ять років інвестиційних проектів під дисконтну ставку НБУ під заставу пулів іпотечних кредитів", - говориться в проекті документа.

В проекті вказується, що кошти рефінансування будуть використовуватися, у першу чергу, для кредитування завершення будівництва, а також інфраструктурних проектів у сфері енергетики, транспорту, зв'язки й інфраструктури, необхідної для проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Реклама:

"Прийняти в місячний термін заходи відносно (...) зниження вартості ресурсів для банків і суб'єктів господарювання", - вказується в проекті документу.

Кабінету міністрів пропонується забезпечити надходження до стабілізаційного фонду не менше 50 млрд. грн., у тому числі в першому кварталі - 10 млрд. грн.

При цьому документом пропонується розширити перелік джерел наповнення стабілізаційного фонду за рахунок надходжень плати за оренду держмайна і дивідендів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: