Зростання фондового ринку США стабілізувало ціни на нафту

Четвер, 9 жовтня 2008, 18:09
 

Ціна нафти змінилася незначно при відкритті торгів у Нью-Йорку в четвер на фоні підвищення фондових ринків країни після того, як центральні банки провідних країн світу знизили процентні ставки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

За попередні шість торговельних сесій вартість нафти впала на 12% слідом за падінням котирувань акцій американських компаній на ознаках погіршення ситуації в економіці країни.

"Учора була сильна підтримка в районі 86 дол. за барель. Якщо ми зможемо пробити цей рівень, ціни можуть знизитися до 80 дол. і можливо навіть до 70 дол. за барель", - вважає старший енергетичний аналітик BNP Paribas у Нью-Йорку Том Бентц.

Реклама:

У середу голова лівійської компанії National Oil Corp. (NOC) Шокрі Ганем заявив, що представники країн-членів організації можуть зустрітися 18 листопада у Відні для обговорення впливу фінансової кризи на нафтові ринки. Державне новинне агентство Алжиру також повідомляло про те, що можливість позачергового засідання розглядається, посилаючись на неназване джерело.

Нафтовий міністр Катару Абдула Бен Хамад аль-атийя в четвер сказав, що підтримає проведення позачергового засідання ОПЕК.

Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі до 17:07 за московським часом виросла на 2 центи щодо закриття попереднього торговельного дня й становила 88,97 дол. за барель.

За останній рік сировина подорожчала на 11%, але подешевшала на 42% з липневого рекорду в 147,27 дол. за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures з початку торгів у четвер збільшилася на 18 центів - до 84,54 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!