Росіяни добудують Хмельницьку АЕС

Понеділок, 6 жовтня 2008, 16:45
Генеральним підрядчиком по спорудженню третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції  виступить російська ЗАТ "Атомбудекспорт", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Міністерстві палива й енергетики України.

"Міжвідомча конкурсна комісія з вибору типу реакторної установки для третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС завершила роботу. Вивчивши пропозиції "Атомбудекспорту", південно-корейської КЕРСО й американської Westinghouse, комісія визнала найбільш оптимальний російський проект", - сказав співрозмовник агентства.

Науково-технічна рада Мінпаливенерго, за його словами, розглянула рішення комісії і схвалила його 3 жовтня.

Колегія Мінтопенерго може розглянути рішення комісії на початку наступного тижня, після чого міністерством буде підготовлений проект розпорядження уряду про увердження рішення комісії і проведенні відповідного тендера з одним учасником, додало джерело.

Прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді підтвердив агентству, що міжвідомча конкурсна комісія завершила роботу і її рішення було розглянуто науково-технічною радою міністерства.

Реклама:

Однак він не зміг уточнити, пропозиція якої компанії бути визнано комісією найкращим.

Інші представники Мінтопенерго відмовляються повідомляти про прийнятий комісією рішенні.

 "Атомбудекспорт" запропонував при спорудженні 3 і 4 енергоблоків використовувати удосконалену реакторну установку ВВЕР-1000 (У-392Б). Цей проект був розроблений для п'ятого і шостого енергоблоків Балаковської АЕС, що по ступеню готовності будівельних конструкцій аналогічна Хмельницькій.

   Енергетична стратегія України на період до 2030 року пропиписує нарощування встановленої потужності АЕС країни з нинішніх 13,835 Гвт до 29,5 Гвт. До 2030 року в Україні має бути введено 20-21 Гвт.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!