ПФТС від втрат не вберегтися

Понеділок, 6 жовтня 2008, 15:18
У понеділок, 06 жовтня, по ситуації на 13:30, серед компаній чиї акції торгуються на ПФТС , по цінних паперах яких пройшли угоди, зафіксоване значне зниження котирувань.

Прийнятий Конгресом США «план порятунку Полсона» економіки від кризи не знайшов свого логічного відображення на ринку. Падіння котирувань продовжується незважаючи навіть на заяви американського міністра фінансів, що пообіцяв діяти якнайшвидше в реалізації цього критично важливого плану.

Аналітик компанії Barclay Stockbrokers Хенк Поттс вважає прийняття плану непоганою новиною, «але залишаються питання з приводу цін, за якими будуть куплені активи. І реальність полягає в тому, що буде потрібен час, щоб зрозуміти, чи буде від плану якась користь", - сказав він.

Основною проблемою залишається його реалізація, що для ринку поки неясна і дає повне право аналітикам такому планові не довіряти. Немає довіри - немає стимулів до росту.

Черговим припиненням торгів сьогодні початку свою роботу платформа ПФТС. Наш ринок також не буяє новинками і продовжує своє зниження. Низька активність і слабкий інтерес інвесторів до фондового ринку України опускає його ще нижче.

Генеральний директор КУА "ІНЕКО-ІНВЕСТ" Оле Морква бачить цей процес у тісному взаємозв'язку зі світовою кризою: «Якщо ще кілька тижнів тому український біржовий ринок втрачав свою вартість на негативних новинах набагато динамичніше західних ринків, те вже до цього часу він знаходиться на такому низькому ціновому рівні, що тепер просідає вниз з набагато меншою амплітудою, чим ведучі світові біржі. Правда, і на позитивних новинах його ріст виглядає більш символічним, аніж у дійсності відображає яке-небудь бажання фондових компаній купувати українські папери», - вважає аналітик.

Унаслідок сильного зниження цін на акції були припинені торги по наступних емітентах: Авдеевский КХЗ (ПФТС: AVDK) (-10,27  , "Укрнафта" (ПФТС: UNAF) (-13,42)  , "Центрэнерго" (-10,18)  , Єнакіївський метзавод  (-11,64)  , Маріупольський меткомбинат ім.Ілліча (-12,5)  , Маріупольський завод важкого машинобудування  (-12,28)  , Райффайзен Банк Аваль  (-10,11) , Донбасенерго (-17,74) .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: