УкрТатНафта стане УкрКазНафтою?

Понеділок, 27 жовтня 2008, 17:44

Укртатнафта купуватиме нафту у Казахстану.

"Ми вже почали купувати казахстанську нафту", - повідомив сьогодні глава правління компанії Павло Овчаренко. В той же час він не оповістив інших подробиць, зокрема, об'єму постачань і контрагента компанії.

ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) зазнає труднощі з постачаннями нафти через конфлікт з російською компанією ВАТ "Татнєфть", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Тим часом, за даними інформованого джерела, казахстанська нафта почала поступати на завод в жовтні залізничним транспортом.

Крім того, постачання української нафти на підприємство виросли удвічі - до 1,41 млн тонн. Окрім того, протягом року Укртатнафта отримала 0,17 млн тонн нафти з Іраку і 0,11 млн тонн  з Білорусі.

Кременчуцький НПЗ експлуатує ЗАТ Укртатнафта, менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери Приватбанку (Дніпропетровськ). Проектна потужність заводу з переробки сировини складає 18,62 млн тонн в рік.

Нагадаємо, Лондонський міжнародний арбітражний суд 20 жовтня почне розглядувати позов російської компанії "Татнєфть" Росія проти України в рамках справи про порушення прав компанії, як акціонера спільного підприємства Укртатнафта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: