Долар не дає знизити ціни на бензин

Понеділок, 27 жовтня 2008, 13:46
 

Неадекватність курсу міжбанківського валютного ринку офіційному курсу Національного банку України (НБУ) є головною причина низьких темпів зниження цін на нафтопродукти в Україні.

Про це повідомив перший заступник міністра палива й енергетики України Олег Бугаєв.

"Чиста курсова різниця - 25-30%. Щоб забрати ризики від коливання курсу - усі закладають спекулятивну складову", - сказав він на нараді прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з нафтотрейдерами в Києві у понеділок.

Відкриваючи засідання, Тимошенко підкреслила, що при падінні світової ціни на нафту з липня більш ніж удвічі, ціни на нафтопродукти в Україні знизилися лише на 10%, повідомляє видання "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Прем'єр знову обвинуватила учасників ринку в монополізмі і зобов'язала домовитися на нараді про істотне зниження цін вже з 1 листопада, у противному випадку загрожуючи різкими діями з боку уряду і контролюючих органів.

У той же час міністр економіки Богдан Данилишин на нараді відзначив, що сьогоднішні ціни на нафтопродукти в роздробі вище параметрів погоджених спеціальною експортно-аналітичною групою при Мінпаливенерго коридору лише на 1-5%, а на дизельне паливо вони знаходяться в рамках коридору.

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанку за останні 2 місяці знизився більш ніж 25%, тоді як офіційний курс НБУ - на 7,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: