Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Україна збирає іноземних колекторів

Середа, 22 жовтня 2008, 11:04
 

Поверненням боргів юридичних осіб займеться французька компанія Coface.

В Україні розпочала роботу перша європейська колекторна компанія (КК) Coface.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", її "дочка" "Кофас Україна Кредит Менеджмент Сервісез" займеться стягненням боргів юридичних осіб.

Учасники ринку говорять, що під час кризи в корпоративному секторі виникає особливо багато боргів, але вони тимчасові, і таким колекторам буде складно після завершення кризи.

Реклама:

"Ми працюємо з дебіторською заборгованістю, факторингом, готуємо кредитні звіти: збираємо всю інформацію про можливого партнера підприємства, розраховуємо його кредитний ліміт і ризиковий рейтинг,- розповів директор "Кофас Україна" Максим Бруль.- Послуги стягнення заборгованості будуть сконцентровані в сегменті В2В. Стягнення буде проводитися не тільки на території України, але й за її межами за допомогою мережі в 100 країнах".

В рамках роботи з юридичними особами КК буде обслуговувати заборгованість низки великих банків, створить філіальну мережу і займеться викупом боргів. За словами Максима Бруля, стратегією КК передбачено зайняти 20-30% ринку за два роки.

Coface на 100% належить четвертому за розміром французькому банку Natixis, створеному банками Banques Populaires і Caisse d'Epargne.

Центральний офіс Coface Holding знаходиться в Парижі. У портфелі групи 1,5 млн. справ із стягнення проблемної заборгованості на суму близько 20 млрд. євро, 450 млрд. євро гарантованої дебіторської заборгованості і 40 млрд. євро - придбаної.

За даними учасників ринку, зараз в Україні працює близько 15 великих і 30 невеликих КК. У загальному портфелі проблемної заборгованості 80% займають кредити фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!