Криза переділить український ринок нерухомості

Понеділок, 20 жовтня 2008, 16:41
 

Світова фінансова криза призведе до перерозподілу часток на українському ринку нерухомості на користь більш сильних гравців.

Так вважає старший партнер українського представництва міжнародної юридичної компанії Arzinger & Partners Тимур Бондарєв.

"Хоча у зв'язку з кризою багато проектів у сфері нерухомості призупинені, а нові не починаються, криза все-таки має і позитивне значення для ринку як каталізатор низки угод у галузі, що ведуть до перерозподілу часток на користь більш сильних гравців. На світових ринках вже намічаються відповідні тенденції, особливо у сфері ритейлу, і Україна не буде виключенням", - наведені слова Бондарєва в прес-релізі компанії.

За його словами, український ринок нерухомості продовжує залишатися привабливим для західних інвесторів, насамперед, завдяки своїй низькій насиченості і високому потенціалу розвитку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

"Незважаючи на кризу, Україна все ще цікавить інвесторів: частково це обумовлено тим, що розвинуті ринки перенасичені і великі забудовники шукають варіанти на ринках, що розвиваються. Український ринок нерухомості досить молодий, і тут ще високий потенціал подальшого розвитку, насамперед у сегменті масштабних проектів, вони, у першу чергу, залучають західних інвесторів", - цитується в прес-релізі Бондарєв.

У той же час приплив інвестицій до України, на думку партнера компанії Ганни Погребної, стримується непроробленою законодавчою і нормативною базою в галузі землевідведення, будівництва, захисту інвестицій.

Arzinger & Partners - міжнародна юридична компанія, заснована 1990 року і представлена сьогодні офісами у вісьмох країнах. Українське представництво нараховує два офіси в Києві і Львові із штатом 70 чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!