Про ранкове зростання на ПФТС уже забули

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 15:44
 

У п'ятницю, 17 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперах яких було здійснено угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Н цей час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) показав падіння на 3,71%, досягши 27,82 пункту.

За словами трейдера департаменту торгівлі ЦП інвестиційного банку Phoenix Capital Віктора Петруся, ситуація на сьогоднішній день не передбачає кардинальних змін. Ліквідності немає, обсяги торгів мізерно малі, інвестори з великими пакетами акцій не мають можливості продавати свої активи.

Відчутного поліпшення не варто очікувати до початку 2009 року, коли інвестори переглянуть свою політику й стратегію. Але й тоді фондовий ринок України не очікує бум покупок, адже набагато безпечніше вкладати гроші безпосередньо в компанії за допомогою так званих прямих інвестицій, повідомляє FundMarket.

Реклама:

"Розглядаючи можливість одержання кредиту від МВФ, варто помітити, що позитивний ефект буде носити скоріше короткостроковий характер. Адже багато що залежить від його правильного використання. Але з огляду на відсутність комплексної програми уряду з виходу із кризи, говорити про поліпшення ситуації передчасно", - відзначає експерт.

Зниження зазнали акції наступних емітентів: ВАТ "Концерн "Стирол" (- 14,29%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 9,72%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 5,73%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (- 4,02%), ВАТ "Західенерго" (- 3,51%),

Лідер падіння - ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" (- 88,00%).

Виключенням з правил став ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 1,82%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 1,2 млн. грн.

Незважаючи на "проблемні активи", рейтингове агентство S&P вирішило таки загострити ситуацію. На думку кредитного аналітика S&P Френкліна Гілла, розміщення рейтингів країни в CreditWatch відображає стурбованість агентства у зв'язку з погіршенням економічної ситуації й пов'язаним з ним знецінюванням національної валюти.

Як стало відомо, для вирішення проблем Україна звернулася до МВФ. Вітчизняні фінансисти впевнені, що влада зробить все можливе для одержання кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!