Інтерес до фондового ринку України знижується

П'ятниця, 5 вересня 2008, 14:39

У п'ятницю, 5 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких були здійснені угоди, зафіксоване зниження котирувань.

Сьогодні на ПФТС відбувся безпрецедентний випадок, повідомляє "FundMarket".

У результаті того, що було зафіксоване зниження цін на акції 75% емітентів більш ніж на 7%, робота біржі була призупинена на годину.

Аналітик компанії "Атек-Інвест" Ігор Держипольський пояснює ситуацію тим, що "відразу після відкриття торгів у четвер, американські фондові ринки значно знизилися, тому можна чекати негативного руху й на українському фондовому ринку у п'ятницю.

Реклама:

Однак інвесторів стримує підхід до непробивної, як вважалося раніше, позначки у 500 пунктів, тому ринок може почати консолідацію на завойованих позиціях. Не виключене відновлення мінімуму у 513. 84 пункту, але перспектива пробити сьогодні 500 пунктів малоймовірна", - вважає експерт.

Ранкова торговельна сесія показує значне зниження цін на акції наступних емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 13,19%), ВАТ "Центренерго" (- 8,70%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 7,87%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 6,22 %), ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (- 4,82%).

Єдиним емітентом, що зміг протистояти негативній тенденції став ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат" (+ 2,63%).

Лідерство за обсягами тримає ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 10,85%) - 2,2 млн. грн.

Незважаючи на те, що в Україні за підсумками серпня була знову зафіксована невелика дефляція (0.1%), аналітики прогнозують подальше зниження інтересу інвесторів до вітчизняних ринків.

"Високі регіональні політико-економічні ризики протягом найближчих місяців будуть залишатися головним стримуючим фактором для інвестування західних капіталів у фондові ринки Росії й України, що зробить малоймовірним якесь серйозне зростання вартості цінних паперів до закінчення поточного року", - вважає генеральний директор КУА " Інеко-Інвест" Олег Морква.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!