Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Раді запропонували, щоб металурги самі витрачали гроші на екологію

Четвер, 4 вересня 2008, 13:14

Підприємствам гірничо-металургійного та коксохімічного комплексів пропонують дозволити самостійно розпоряджатися коштами на очищення навколишнього середовища.

Відповідний законопроект зареєстрували у вівторок, 2 вересня, народні депутати В'ячеслав Богуслаєв і Ярослав Сухий, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

У ньому пропонується звільнити метпідприємства від сплати до держбюджет 50% податку на прибуток. "Ці кошти будуть нараховуватися на рахунки підприємств у Держказначействі й використовуватися для забезпечення умов охорони праці та запобігання надзвичайних ситуацій", - розповів Сухий.

Крім того, 70% збору за забруднення навколишнього середовища підприємства будуть самі направляти на фінансування природоохоронних проектів.

Реклама:

Відповідно до проекту, список підприємств, на які буде поширюватися закон, буде щорічно узгоджуватися урядом і профільними комітетами Верховної Ради.

Рахункова палата буде перевіряти "ефективність і цільове використання підприємствами коштів". За нецільове використання передбачаються штрафні санкції розміром 100% від суми з нарахуванням пені розміром 120% облікової ставки НБУ.

Раніше повідомлялося, що 2 вересня Дніпропетровська прокуратура порушила кримінальну справу відносно "ArcelorMittal Кривий Ріг" за фактом забруднення атмосфери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: