Уряд визначив свої фінансові плани до 2012 року

Вівторок, 23 вересня 2008, 12:29

У найближчі роки уряд очікує збереження високих темпів зростання ВВП при гальмуванні інфляції до 7%.

Але незважаючи на поліпшення економічної ситуації, Кабмін не має наміру проводити бюджетну реформу - частка фінансування багатьох бюджетних програм залишиться практично незмінною, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Це дозволило експертам припустити, що перегляд бюджетної політики можливий лише після президентських виборів.

У понеділок на сайті Верховної ради було оприлюднено постанову Кабміну "Про затвердження прогнозу показників зведеного бюджету України за основними видами доходів, видатків і фінансування на 2010-2012 роки".

Реклама:

У документі відзначається, що у цей трирічний період в Україні будуть спостерігатися стійкі темпи економічного розвитку: в 2010 році ВВП повинен вирости на 6%, а в 2012 році - на 6,5%; інфляція повинна сповільнитися - з 9,2% до 7%.

"Ми підготували середньостроковий прогноз, у якому зробили висновок, що домогтися більшого зниження інфляції поки не вдасться",- сказав заступник міністра економіки Ірина Крючкова.

Модель бюджетних видатків при цьому залишиться практично незмінною. Незначно знизиться частка витрат на економічну діяльність (з 4,77% до 4,67%), на соціальний захист (з 6,94% до 6,46%) і обслуговування держборгу (з 0,5% до 0,41%).

Збільшаться, але несуттєво, видатки на інші бюджетні програми: охорону навколишнього середовища (+0,2%), судову владу (+0,2%), освіту (+0,4%), охорону здоров'я (+0,4%), оборону (+0,6%). Без змін буде фінансуватися сектор ЖКГ, духовний і фізичний розвиток громадян України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: