Міністр агрополітики озвучив свої ціни на зерно

П'ятниця, 12 вересня 2008, 17:23
 

Ціни на зерно, закуповуване Агарним фондом України, зросли на 5-9% у порівнянні з мінімально встановленими цінами. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України, присвяченому ринку зерна, заявив Міністр аграрної політики України Юрій Мельник, повідомляє ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ..

"На сьогоднішній день, починаючи з початку закупівель за мінімальними цінами на зерно, що закупається Аграрним фондом, ціни виросли на 5-9%", - сказав Ю.Мірошник.

Він відзначив, що ціна на пшеницю 3 класу становить 1322 грн. Це майже на 6% вище мінімально встановленої ціни. Ціна на 4 клас пшениці - 1208 грн. (на 6,5% вище мінімальної ціни), ціна на 5 клас - 1051 грн. (на 9% вище мінімальної ціни).

Міністр відзначив той факт, що на цінову політику закупівлі зерна в Україні впливає загальносвітова тенденція зниження цін на зерно. Зокрема, за останній місяць ціна на різні види зерна знизилася від 15% до 27%.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, Аграрний фонд уже закупив у продовольчий резерв майже 0,5 млн. тонн зерна. Вартість - від 800 до 850 грн. за тонну залежно від регіону. Однак аграріїв нинішня цінова політика не влаштовує. Вони відзначають, що за два тижні вартість фуражної пшениці впала на 200 грн. до 650 грн. за тонну. За їхніми словами, падіння вартості торкнулося і ячменя, і соняшника. Тому фермери просять підтримки в розмірі 3 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!