Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Ющенко вимагає скликати засідання Оргкомітету з Євро-2012

П'ятниця, 12 вересня 2008, 16:01
 

Уряд повинен невідкладно провести засідання Оргкомітету по підготовці в Україні фіналу Євро-2012 і заслухати на ньому звіт про заходи, що розпочато на виконання рекомендацій і ІІ стадії плану дій UEFA із організації цього заходу. Про це повідомляє ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент України Віктор Ющенко у листі Прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко підкреслив, що нагальна потреба в проведенні таких зборів обумовлена тим, що на 18 вересня заплановане засідання Стратегічної ради UEFA, під час якого буде заслухано звіт про виконання українським урядом зазначених рекомендацій і плану дій UEFA. Саме цей звіт стане основою для прийняття UEFA наприкінці вересня в Бордоіль рішення про участь нашої держави в подальшій підготовці до Євро-2012.

Президент нагадав, що друга стадія плану дій UEFA передбачала реалізацію урядом заходів щодо забезпечення підготовки аеропортів до проведення фіналу Чемпіонату, об'єктів готельної, спортивної й транспортної інфраструктури.

В.Ющенко звернув увагу керівника уряду на необхідність розгляду під час засідання Оргкомітету таких питань, як:

Реклама:

виконання Указу від 21.07.08 про негайні заходи по підготовці й проведенню в Україні фіналу Євро-2012 щодо подання на розгляд Верховної Ради проекту закону "Про Загальнодержавну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу";

термінове завершення створення ефективної системи керування процесом підготовки проведення Євро-2012 - зокрема, приведення у відповідність нормативно-правових актів, забезпечення чіткого розподілу повноважень між органами влади, підвищення координації між центральними, місцевими органами виконавчої влади й місцевого самоврядування;

включення в проект закону про Держбюджет-2009 видатків на виконання заходів із підготовки до Євро-2012 відповідним головним розпорядникам бюджетних коштів із окремих бюджетних програм і визначення цих видатків захищеними;

формування системи звітності й моніторингу реалізації заходів із підготовки до Чемпіонату - зокрема, щодо їхнього фінансування в містах, які приймають чемпіонат за рахунок коштів держбюджету головними розпорядниками бюджетних коштів, а також відповідності передбачених Державною цільовою програмою обсягів фінансування з обсягами фінансування, запланованими в місцевих бюджетах.

"Особливої уваги з Вашої сторони як голови Організаційного комітету вимагає також аналіз залучених позабюджетних коштів для реалізації заходів із підготовки Євро-2012, створення належних умов діяльності інвесторів, пророблення можливості впровадження інструментів і механізмів стимулювання їхньої діяльності, удосконалення чинного законодавства", - підкреслив Президент.

Він окремо відзначив, що уряд "повинен прийняти всі заходи" для прийняття парламентом законодавчих актів, необхідних для належного проведення в Україні Євро-2012.

До 15 вересня Президент очікує доповіді про роботу Кабміну в цьому напрямку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!