В 2009 році в Україні очікується двохетапне підвищення зарплат і пенсій

П'ятниця, 12 вересня 2008, 14:27
 

В 2009 році передбачається підвищення зарплат і пенсій у два етапи - у березні й у другій половині року. Про це, виступаючи з доповіддю про окремі економічні й соціальні аспекти проекту Державного бюджету на 2009 рік, підкреслив заступник Міністра фінансів України Володимир Матвійчук у ході пленарного засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президенті України.

Як повідомили ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ у прес-службі Кабінету міністрів України, зокрема, В.Матвійчук підкреслив, що розмір пенсій актуалізується виходячи з розміру середньої заробітної плати за 2007 рік, також уперше при розрахунку прожиткового мінімуму були враховані інфляційні ризики.

"Проектом, що уряд пропонує на розгляд Верховній Раді, передбачається значне підвищення асигнувань на соціальний захист осіб з обмеженими можливостями. В 2009 році Уряд пропонує виділити з бюджету на забезпечення інвалідів технічними коштами реабілітації на 100 млн. грн. (або на 33,6%) більше, ніж цього року. Загалом, в 2009 році на соціальний захист інвалідів пропонується виділити з Державного бюджету 1 млрд. 80 млн. грн. (в 2008 року було виділено 845 млн.).

Учасники пленарного засідання вирішили: взяти до відома інформацію В.Матвійчука про деякі соціально-економічні аспекти проекту Державного бюджету на 2009 рік; сторонам Ради подати письмові зауваження й пропозиції до проекту Державного бюджету на 2009 рік у частині, що обговорювалася на засіданні; Міністерству фінансів рекомендувати розглянути ці пропозиції під час доробки проекту Державного бюджету на 2009 рік; доручити Співголові національної ради від Кабінету Міністрів України, Міністрові праці та соціальної політики України Людмилі Денисовій представити позиції сторін щодо соціальних і економічних аспектів Державного бюджету на 2009 рік на засіданні уряду.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!