НБУ перевів у гривні розрахунки за міжнародні авіаперевезення

Четвер, 11 вересня 2008, 10:48

Національний банк перевів у гривні розрахунки за міжнародні авіаперевезення.

Про це йдеться у постанові НБУ №241 "Про розрахунки за послуги з міжнародних авіаперевезень" від 12 серпня, зареєстрованій у Міністерстві юстиції 5 вересня, повідомляє агентство "Українські новини".

"Установити, що розрахунки на території України за послуги з міжнародних авіаперевезень здійснюються виключно в гривнях", - сказано в документі.

У цьому зв'язку НБУ визнав недійсною свою постанову №435 від 3 листопада 2000 року "Про затвердження положення про порядок надання індивідуальних ліцензій на використання іноземної валюти на території України як засобу платежу членами (Міжнародної асоціації повітряного транспорту) IATA", а також останній абзац пункту 4 постанови №482 від 19 листопада 2001 року "Про повідомлення спеціальних органів з боротьби з організованою злочинністю про отримані клопотання щодо видачі ліцензій на здійснення операцій з іноземною валютою".

Реклама:

Після набуття чинності постановою №241 анулюються індивідуальні ліцензії на використання готівкової іноземної валюти як платежу членами Міжнародної асоціації повітряного транспорту IATA.

Постанова №241 набуває чинності через 10 днів після реєстрації в Міністерстві юстиції.

Як повідомляло агентство, раніше НБУ неодноразово висловлював стурбованість зростанням рівня доларизації економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: