Машинобудівникам ввімкнуть червоне світло

Середа, 10 вересня 2008, 14:34

Деякі російські замовники, зокрема "Силові машини", почали відмовлятися від української продукції.

Погіршення відносин між Україною й Росією загрожує серйозними збитками українським промисловцям, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

У випадку подальшого погіршення ситуації більшість підприємств, що орієнтуються на російський ринок, понесуть серйозні збитки.

Про проблеми, що виникли з російськими постачальниками у вівторок розповів гендиректор ЗАТ "Харьковавтоматика" Євген Кисель.

Реклама:

"Минулого тижня в нас почалися труднощі з поставками продукції до Росії. Наш постійний замовник - концерн "Силові машини" - відмовився купувати останню партію обладнання вартістю 35 млн. дол., пославшись на те, що держмитслужба Росії протягом останнього місяця затягує розмитнення обладнання, що надходить з України. Я впевнений, що ці затримки пов'язані з погіршенням відносин між країнами",- сказав він.

У прес-службі "Силових машин" від коментарів відмовилися. Втім, високопоставлене джерело РАТ "ЄЕС Росії" заявило: "Якщо відносини з Україною в політичних відносинах загостряться, компанія може переглянути умови співробітництва з українськими постачальниками турбін, наприклад з "Турбоатомом".

Як повідомлялося, погіршення взаємин України з РФ через війну в Грузії змусило російську сторону застосувати економічні санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: