Аналітики чекають на поліпшення на українському фондовому ринку

Четвер, 14 серпня 2008, 09:46

За результатами торгів у середу, 13 серпня, індекс ПФТС підвищився до 639,49 пункту, додавши 0,87%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 212 угод. Обсяг торгів склав 162 млн. грн., удвічі перевищивши результат вівторка.

На думку аналітика інвестиційної компанії "Альфа Капітал Україна" Деніса Шаврука, ситуація на ринку зараз така, що можна чекати на розворіт з великою часткою ймовірності.

"На українську економіку тенденції розвинутих ринків не мали такого значного впливу, як у випадку з Казахстаном або країнами Прибалтики. Крім того, за підсумками року очікується зростання прибутку великої кількості українських компаній, а також збереження темпів розвитку економіки", - відзначив експерт.

Реклама:

Додали оптимізму заяви провідного аналітика інформаційно-аналітичного центру "Форекс" Олексія Палія. Він припустив, що до кінця поточного року буде спостерігатися зниження інфляції, як світової, так і української. На кінець року інфляція в Україні може скласти 20% у річному вирахуванні.

За результатами торговельної сесії поліпшили свої показники ВАТ "Центренерго" (+ 1,28%), ВАТ "Донбасенерго" (+ 1,23%), ВАТ "Западенерго" (+ 0,78%).

Виключенням стали акції ВАТ "Концерн "Стирол" (- 1,10%), а також ВАТ "Мотор Січ", за яким було зафіксовано значне зниження (- 5,51%).

Лідерство за обсягами залишилося у ВАТ "Дніпроенерго" (+ 1,92%) - 10 млн. грн.

Загальний попит склав 202,50 млн. грн., зменшившись на 0,24%.

Середа стала не занадто вдалим днем для російського фондового ринку. Торговельна сесія відкрилася зниженням котирувань. Згодом на торгах можна було спостерігати помірне зростання, що, однак, зберегти не вдалося. Учасники знову звернули увагу на зовнішні фактори, при цьому не забуваючи і про внутрішні події, які поки відійшли на другий план.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: