Уряд України виділив 30 млн. грн. гуманітарної допомоги для Грузії

Вівторок, 12 серпня 2008, 13:42

Уряд України виділив 30 млн. грн. для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що постраждало у результаті загострення конфлікту в Південній Осетії (Грузія).

Це визначено розпорядженням Кабінету Міністрів від 11 серпня, текст якого розміщений на офіційному сайті уряду, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Згідно з документом, кошти виділяються Міністерству з питань надзвичайних ситуацій за рахунок резервного фонду державного бюджету.

Уряд доручив Міністерству закордонних справ разом з Міністерством надзвичайних ситуацій, Академією медичних наук і Товариством Червоного Хреста в Україні визначити перелік і обсяги гуманітарної допомоги - медпрепаратів і медикаментів, перев'язних засобів, продуктів харчування, санітарно-господарського майна, а також предметів першої необхідності для постраждалого населення.

Реклама:

До того ж, ці відомства повинні визначити порядок і терміни доставки вантажу гуманітарної допомоги, маршрути, адреси одержувачів, час і пункти перетинання держкордону України.

Профільним міністерствам доручено забезпечити перевезення авіаційним транспортом вантажу гуманітарної допомоги, Державній митній службі - його митне оформлення, а Державній прикордонній службі - забезпечення першочергового здійснення контролю під час перетинання кордону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!