Безробіття зумовлене низьким рівнем заробітної плати

П'ятниця, 4 липня 2008, 17:34

На макроекономічному рівні в Україні немає проблеми безробіття, але існує проблема низької заробітної плати.

Про це заявив директор державного інституту зайнятості Володимир Галицький, повідомляє агентство Інтерфакс Україна".

Така ситуація може призвести до того, що протягом 2-3 років в Україні "ніхто не працюватиме", відзначив експерт на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його приблизними оцінками 2, 5-3 млн. українських громадян виїхали на заробітки закордон, при цьому тільки 82 тис. з них працює легально.

Реклама:

Одним із способів підвищення зарплат Галицький вважає їхню легалізацію. У цьому випадку, за його словами, оподатковування на кожну видану гривню роботодавцем знизиться й тим самим з'явиться можливість більше сплачувати співробітникам.

Він підкреслив, що загальний фонд заробітної плати, включаючи всі галузі економіки й форм власності в Україні, становить 310 млрд. грн., у тіні ж залишається близько 60 млрд. грн.

Галицький також повідомив, що за даними Міжнародної організації праці, в першому кварталі 2008 року рівень безробітних громадян у віці 15-70 років по Україні становив 7,1% у порівнянні з 7,4% того ж періоду 2007 року.

Як повідомлялося, рівень зареєстрованого безробіття в Україні до кінця травня 2008 року склав 2% населення працездатного віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!