Україна і Угорщина зміцнили транспортне співробітництво

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:13

Угорщина поділиться досвідом адаптації європейського законодавства до національного.

Домовленість про це була досягнута між Міністром транспорту і зв'язку України Йосипом Винським і генеральним секретарем Міністерства транспорту Угорщини Лайошом Чепи в ході переговорів, проведених у рамках I Міжнародного транспортного форуму в Німеччині.

Як повідомили "Лігабізнесінформ" у прес-службі Міністерства транспорту і зв'язку, Україна приєдналася до Міжнародної конвенції про час роботи і відпочинку водіїв, що ставить якісно нові вимоги в частині автоперевезень.

"В Україні є певні проблеми, пов'язані з автомобільними перевезеннями", - вважає Винський.

Реклама:

"Угорщина приєдналася до цієї Конвенції раніше і встигла проробити її, тому ми пропонуємо провести семінар при участі представників транспортної інспекції і митної служби Угорщини, щоб вони могли чітко розповісти про всі вимоги, які ставить Конвенція до українських перевізників.

Можна буде підготувати довідники для перевізників - і це спростить їхню роботу", - повідомив президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Леонід Костюченко.

"Угорщина є країною-членом ЕС, тому, звичайно, резолюції Євросоюзу обов'язкові для виконання в нашій країні. Дійсно, деякі з них досить складні й заплутані - тому ми готові надати свої роз'яснення Україні й, сподіваюся, тим самим всі непорозуміння будуть усунуті", - відзначив генсекретар Мінтрансу Угорщини.

Чепи також повідомив, що навантаження на транспортну інфраструктуру в його країні щорічно росте. "Тому було б доцільно визначити комплекс найбільш актуальних питань українсько-угорського співробітництва, які стосуються перебудови транспортної інфраструктури", - зазначив він.

Нагадаємо, I Міжнародний транспортний форум проходив 28-30 травня в Німеччині. У ньому взяли участь представники 51 країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!