Зовнішньоекономічні зв'язки між Україною і Тунісом зміцнюються

П'ятниця, 20 червня 2008, 13:12

Туніс зацікавлений у створенні в Україні Ділової ради, яка б пожвавлювала зовнішньоекономічні зв'язки та зміцнювала торгово-економічні контакти між двома країнами.

Про це заявив Державний секретар з європейських справ МЗС Тунісу Хатем Бен Салем на зустрічі з президентом Українського союзу промисловців і підприємців, Анатолієм Кінахом, повідомляє "РБК - Україна" з посиланням на прес-службу УСПП.

За словами Бен Салема, рада має розвиватися завдяки громадським організаціям. Він також відзначив, що туніські підприємці вважають Україну одним з кращих місць для ведення бізнесу та реалізації інвестиційних проектів у сфері енергетики та побудови транспортної інфраструктури.

"Туніс також має намір залучити український бізнес до побудови ресторанно-готельних комплексів та курортів", - говорить він.

Реклама:

В свою чергу Кінах зазначив, що УСПП забезпечить підтримку та надасть свої пропозиції щодо створення ради. Він також зауважив, що товарообіг між Україною та Тунісом не відповідає потенціалу обох країн.

"У 2007 році обіг торгівлі товарами між нашими країнами складав 245,4 млн дол. Порівняно з 2006 р. він скоротився на 6% - це необґрунтовано низький показник", - сказав Кінах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: