Тимошенко: за Vanco Prykerchenska стоїть Фірташ, Ахметов і «чиновники з вищих ешелонів влади»

П'ятниця, 30 травня 2008, 11:01

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про причетність бізнесмена Дмитра Фірташа до компанії Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови).

Про це Тимошенко сказала в ефірі телеканалу «Україна», повідомляють «Українські Новини».

«Одна з компаній, яка стоїть за шельфом Чорного моря, - це компанія Рината Леонідовича Ахметова. Я думаю так, інша компанія - це Дмитра Фірташа, це той, який «РосУкрЕнерго» запровадив в Україні», - сказала Тимошенко.

Прем'єр також відзначила, що до компанії Vanco Prykerchenska причетна ще одна компанія, за якою стоять українські вищі чиновники, проте не назвала її. «Ще одна компанія, яка на 25%, - це непізнані чиновники України у вищих ешелонах влади», - сказала Тимошенко.

Реклама:

Вона також наголосила, що її уряд не допустить сумнівних операцій, подібних до видачі ліцензій компанії Vanco Prykerchenska.

Раніше Компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови) оприлюднила інвесторів проекту з розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря. Інвесторами проекту є компанія Vanco Energy Company, корпорація «Донбасівська паливно-енергетична компанія» (ДПЕК, Донецьк), Integrum Technologies Ltd, а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького.

Тимошенко обіцяла оприлюднити реальних засновників Vanco Prykerchenska у разі, якщо Президент Віктор Ющенко наполягатиме на поверненні ліцензії на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря цій компанії.

«Якщо дуже наполягатиме Президент, щоб я цій компанії повернула ліцензію, то я вийду і публічно назву всіх засновників», - сказала Тимошенко.

25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: