Україна хоче, щоб всі країни СНД втсупили до СОТ - Яценюк

Четвер, 3 квітня 2008, 13:46

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє про зацікавленість України у вступі до Світової організації торгівлі всіх країн-членів Співдружності Незалежних Держав.

Таку заяву він зробив під час виступу на 30-му пленарному засіданні Міжпарламентської асамблеї країн-учасниць СНД, що відбувається у Санкт-Петербурзі (Росія).

"Україна вкрай зацікавлена в членстві всіх країн СНД у Світовій організації торгівлі, і зокрема нашого друга й партнера - Російської Федерації", - сказав він.

Спікер вважає, що у взаєминах між країнами СНД повинна лежати саме економічна співпраця.

Реклама:

Він підкреслив, що Україна зацікавлена в створенні зони вільної торгівлі в рамках СНД.

"Створення такої зони вільної торгівлі в жодному разі не суперечить вступу окремих країн, найближчим часом, я сподіваюся, всіх країн (СНД) до Світової організації тогівлі", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що Україна ініціює створення в рамках СНД "групи високого рівня" на рівні зовнішньополітичних і зовнішньоекономічних відомств, які б підготували підстави для створення такої зони вільної торгівлі.

Спікер підкреслив, що передчасно говорити про неефективність інститутів СНД.

"Думаю, передчасно було би говорити про те, що інститути Співдружності Незалежних Держав не мають значення й що сьогодні вони є неефективними", - сказав він.

Як відомо, 5 лютого Україна й СОТ домовилися про вступ України до організацї.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!