Литвину не подобається ринок землі

Середа, 2 квітня 2008, 17:54

Голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин критикує законопроект №2143 "Про ринок земель", внесений на розгляд парламенту Кабінетом Міністрів.

Про це він сказав у середу під час зустрічі із представниками агропромислового комплексу.

"Законопроект про ринок землі, що планується розглянути у Верховній Раді на наступному тижні, спрямований на легалізацію сумнівних земельних угод", - уважає Литвин.

"Зрозуміло, що в зазначеному законопроекті зацікавлені особи, які мають величезні масиви землі, їм необхідно її легалізувати й відразу викинути на вторинний ринок, щоб одержати колосальні гроші, і тоді кількість мільярдерів в Україні різко зросте", - підкреслив Литвин.

Реклама:

Він прогнозує підтримку Радою відповідного законопроекту через зацікавленість у ньому коаліції й опозиції.

Депутат уважає, що зазначений проект необхідно змінити й заборонити вільний продаж земель сільськогосподарського призначення.

При цьому він виступає за створення державного земельного банку, який би скуповував земельні паї за ринковою ціною, а після передавав їх в оренду людям, які використовували б землю за призначенням.

Як повідомляло агентство, 3 березня Кабмін пропонував Раді врегулювати ринок сільськогосподарських земель.

Комітет Ради з питань аграрної політики й земельних відносин розраховує на скасування мораторію на продаж сільгоспземель у червні-липні поточного року.

4 січня 2008 року Рада продовжила мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до законодавчого врегулювання ринку землі.

У січні 2007 року Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземель до 2008 року, переборовши вето президента Віктора Ющенка.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!