Вінський заборонив іноземні пісні в потягах і літаках

Четвер, 27 березня 2008, 16:04

Міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський затвердив план заходів щодо підвищення рівня використання української мови у сфері транспорту і зв'язку.

Як повідомили у прес-службі Мінтрансзв'язку, план заходів затверджено наказом міністра від 25 березня "з метою вирішення основних проблем із використанням української мови, забезпечення її повноцінного функціонування на транспортно-дорожньому комплексі і в галузі зв'язку".

Планом передбачений повний перехід цього року на українську мову при обслуговуванні пасажирів у транспорті, на вокзалах, в аеропортах; переклад українською мовою нормативних актів, технічної документації, правил, інструкцій, які раніше були видані російською мовою; виготовлення квитків на проїзд у всіх видах транспорту територією України тільки українською мовою тощо.

При цьому доручено транслювати музичну (пісенну) продукцію "переважно українською мовою, а на залізничному та авіаційному транспорті - винятково нею". Також доручено забезпечити на транспорті "неухильне виконання вимог законодавства про демонстрацію в Україні фільмів іноземного виробництва тільки після їх озвучення, дублювання чи субтитрування українською мовою".

Реклама:

Крім того, міністр доручив організувати проведення курсів української ділової мови в структурних підрозділах міністерства, ввести в штатний розклад апарату міністерства посаду редактора.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!