Ахметов "поклав око" на "Укртелеком"

Вівторок, 18 березня 2008, 12:09
Норвезька Telenor і українська SCM, що належить Ринату Ахметову, чекають на оголошення остаточних умов конкурсу з продажу 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком" для ухвалення рішення про участь у ньому.

"Ми поки не маємо достатньо інформації, щоб ухвалювати рішення про участь у приватизації", - сказав старший віце-президент Telenor Оле Бьйорн С'юлстад (Ole Bjorn Sjulstad).

"Оскільки "Укртелеком" входить до сфери наших стратегічних інтересів, то цікаво подивитися умови приватизації. Але більше я поки нічого сказати не можу", - виклав позицію СКМ директор із розвитку бізнесу СКМ Ілля Архипов.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Компанія 1 листопада 2007 року почала надавати послуги мобільного зв'язку третього покоління за торговою маркою UTEL. У власності держави 92,79% її акцій.

Кабінет Міністрів 6 лютого 2008 року затвердив уточнений план розміщення акцій "Укртелекому", що допускає продаж на конкурсі із застосуванням відвертості пропозиції ціни за принципом аукціону контрольного пакета в розмірі 67,79% акцій і закріплення в держвласності блокуючого пакету в розмірі 25%+1 акції. Фонд держмайна направив запрошення всім зацікавленим особам взяти участь у підготовці цього конкурсу.

Реклама:

Поки про свій інтерес до нього заявила російська група компаній МТС.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!