У Києві збираються створити "Парк радянського періоду"

Середа, 27 лютого 2008, 18:16

Шевченківська районна в Києві державна адміністрація ініціює створення на території району Парку радянського періоду з пам'ятників радянським діячам уразі їхнього демонтажу на території міста.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Шевченківської райради.

На думку райдержадміністрації, знищувати демонтовані монументи, якщо влада Києва прийме рішення їх демонтувати, недоцільно, оскільки можна компактно розмістити їх в одному з міських парків.

Як варіант парку, де можна розмістити ці пам'ятники, райадміністрація називає парк імені Олександра Пушкіна.

Реклама:

Райадміністрація вважає за можливе розмістити пам'ятники з розбивкою по секторах, що відображають різні історичні епохи, а поруч розмістити стенди зі стилізованими плакатами, листівками й пресою радянських часів, а також налагодити продаж сувенірної продукції.

Таким чином райадміністрація пропонує створити своєрідний туристично-розважальний комплекс.

Райадміністрація має намір винести свою ідею на розгляд райради, щоб та, у разі її підтримки, ініціювала перед Київською міською радою відвід земельної ділянки на території якого-небудь парку для розміщення цих пам'ятників.

Раніше Київська міська державна адміністрація ініціювала демонтаж 27 пам'ятників радянським діячам, розташованих на території міста. Серед них 17 пам'ятників Володимирові Леніну, 2 - Надії Крупській, 2 - Феліксу Дзержинському, по 1 - Станіславу Косіору, Григорію Петровському, Михайлу Калініну.

Нагадаємо, раніше комісія з перейменування вулиць, установки пам'ятних знаків і меморіальних дощок Київміськадміністрації ініціювала перейменування 131 вулиці з радянськими назвами.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!