Ющенко вимагає від Тимошенко швидше відновити реєстрацію вкладників

Середа, 27 лютого 2008, 13:44

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду реалізації невідкладних заходів для відновлення реєстрації вкладників знецінених заощаджень.

У листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Ющенко наголошує, що змушений звернути її увагу на незадовільний стан виконання урядового рішення про виплати в 2008 році знецінених вкладів у зв'язку з чисельними зверненнями громадян, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадав, що станом на 22 лютого до відповідного реєстру внесено 4 млн 678 тис. вкладників та виплачено понад 2,7 млрд грн - ще близько мільйона громадян очікують реєстрації, а прогнозована кількість укладників може перевищити 20 млн осіб.

У той же час, відзначає Ющенко, керівництво ВАТ "Державний ощадний банк України" прийняло рішення про призупинення реєстрації власників знецінених заощаджень.

Реклама:

"Це спричиняє соціальну напругу та занепокоєння людей, особливо тих, які повірили урядовцям та відклали свої візити до установ банку на пізніший термін", - відзначає президент.

"Вимагаю вжити невідкладних заходів для відновлення реєстрації вкладників, недопущення у подальшому обмеження законних прав громадян", - наголошує Ющенко.

На його вимогу, у триденний термін уряд також має затвердити календарний план-графік реєстрації вкладників та виплат компенсацій громадянам, виходячи із загальної (прогнозованої) кількості вкладників.

Одночасно президент звернув увагу прем'єра на необхідність поліпшення організації цієї роботи в цілому, особливо в контексті уваги до малозабезпечених людей, пенсіонерів, громадян із обмеженими фізичними можливостями тощо.

Іншим листом президент зобов'язав голову Ради міністрів Криму, голів ОДА, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій невідкладно провести наради з керівниками регіональних управлінь Ощадбанку щодо відновлення реєстрації вкладників.

Місцеві керівники також мають установити щоденний моніторинг за виконанням постанови Кабміну від 9.01.08 року № 1, забезпечити безперебійну реєстрацію та виплати установами Ощадбанку знецінених заощаджень.

Інформацію про реалізацію зазначених кроків президент очікує 3 березня, а надалі - щопонеділка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: