НКРЕ продовжить пильнувати "УкрГазЕнерго""

П'ятниця, 1 лютого 2008, 11:02

Нацкомісія регулювання електроенергетики вирішила продовжити розгляд питання про порушення компанією "УкрГазЕнерго" ліцензійних умов щодо постачання природного газу.

Члени комісії ухвалили таке рішення з урахуванням того факту, що "УкрГазЕнерго" оскаржило в Окружному адміністративному суді Києва законність позапланової перевірки.

НКРЕ вирішила повернутися до розгляду цього питання після ухвалення судом рішення в цій суперечці.

Начальник відділу ліцензійного контролю в нафтогазовому комплексі НКРЕ Василь Науменко під час засідання повідомив, що вони виявили кілька порушень "УкрГазЕнерго" ліцензійних умов.

Реклама:

"УкрГазЕнерго" за 11 місяців 2007 року, за даними самого ж трейдера, поставило споживачам 25 млрд 176,233 млн куб. м газу, у кілька разів перевищивши погоджений з НКРЕ обсяг поставок (5,04 млрд куб. м у рік).

Окрім того, газовий трейдер протягом минулого року несвоєчасно надавав щомісячну звітність про розрахунки за газ із контрагентами (постачальниками ресурсу і споживачами).

Також "УкрГазЕнерго" несвоєчасно звітувало про обсяги газу, закачаного в підземні сховища.

Газовий трейдер відмовився надати комісії у встановлений термін усі необхідні для перевірки документи, що є порушенням не тільки ліцензійних умов, але і вимог закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

"УкрГазЕнерго", за словами Науменка, відмовилося надати НКРЕ реєстр договорів за 2007 рік, договір закупівлі-продажу природного газу, укладений з RosUkrEnergo AG (Швейцарія) у лютому 2006 року, а також акти прийому-передачі природного газу.

"УкрГазЕнерго" створено в лютому 2006 для реалізації газу споживачам України. НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія) належить по 50% акцій "УкрГазЕнерго".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!