Вкладникам радять поки що не брати грошей

П'ятниця, 11 січня 2008, 11:03

У п’ятницю Ощадбанк має розпочати перші цього року виплати компенсацій за втраченими вкладами в Ощадбанку СРСР.

Однак лідери організацій ошуканих вкладників радять не поспішати забирати кошти.

У спільній заяві вони порадили вкладникам реєструватись, але не брати гроші відразу.

За словами лідерів низки організацій ошуканих вкладників, індексацію вкладів можуть переглянути, а суму вкладів збільшити.

Реклама:

Законопроект щодо цього вже нібито готовий і не був розглянутий Верховною Радою минулого року лише через парламентську кризу.

Як відомо, з п’ятниці, 11 січня, громадянам, що втратили заощадження на вкладах Ощадбанку СРСР, виплачуватимуть відповідні компенсації. Уряд уже виділив для цього першу частину коштів – близько мільярда гривень.

На початок перереєстрації для виплати компенсацій за втраченими вкладами населення відреагувало тиснявою, великими чергами та наріканням на неорганізовану роботу відділень Ощадбанку, передає "Німецька хвиля".

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала не створювати ажіотажу й пообіцяла виплатити всім, хто має на це право, всі передбачені бюджетом кошти протягом цього року.

Кошти, що перевищують тисячу гривень, пропонується використати в безготівковий спосіб на комунальні платежі, видатки на освіту та кредити на товари тривалого вжитку.

Водночас керівництво Ощадбанку заохочує вкладників відкривати депозитні рахунки під 9,5 % річних у валюті та 13,5 % у гривнях.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!