АМКУ оштрафував Укргазенерго

Вівторок, 25 грудня 2007, 13:09

Антимонопольний комітет України оштрафував на 500 тисяч гривень ЗАТ "Укргазенерго" за ненадання інформації у встановлений термін.

А також - рекомендував компанії розробити й упровадити методику розрахунку ціни на природний газ для промислових споживачів із розшифровкою всіх складених витрат, про це повідомляє прес-служба АМК.

Так, на запит комітету Укргазенерго вчасно не надало інформацію щодо структури середньозваженої ціни на газ і витрат, пов'язаних із постачанням газу протягом минулого і поточного років, сказано в повідомленні прес-служби АМКУ.

Згодом Укргазенерго надало всі необхідні дані, але вже в рамках розгляду справи про правопорушення.

Реклама:

Також Комітет зобов’язав компанію розробити порядок розрахунку ціни на газ для промислових споживачів із детальним розкриттям усіх складових витрат. У тому числі, пов'язаних із постачанням і збереженням газу. Це зумовлено тим, що вартість газу для населення й бюджетних установ регулюється, у той час як для промислових споживачів ціна є нерегульованою. Тому рекомендації Комітету мають на меті забезпечити прозоре формування ціни на газ для вітчизняних споживачів.

"В умовах фактично монополії Укргазенерго на ринку й постійного зростання вартості природного газу держава повинна чітко знати структуру ціни на газ. З ініціативи Антимонопольного комітету президент України у вересні цього року видав указ щодо функціонування й розвитку ринку природного газу. Наші рекомендації спрямовані саме на прискорення його виконання в частині запровадження дієвого контролю за формуванням ціни на газ", - сказав голова комітету Олексій Костусєв.

У листопаді Антимонопольний комітет порушив справу проти Укргазенерго за ненадання інформації.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!