Головою Нафтогазу може стати екс-голова компанії

Середа, 19 грудня 2007, 11:49

Головою правління НАК "Нафтогаз України" може бути призначений Олександр Болкісєв, який очолював НАК із травня до середини серпня 2006 року.

Про це повідомили відразу кілька учасників ринку, які побажали залишитися неназваними.

Болкісєв у 1999-2000 рр. обіймав посаду заступника міністра енергетики.

У квітні 2005 року він був призначений генеральним директором "Газу України", дочірньої компанії НАК, і обіймав цю посаду до травня 2006-го.

Реклама:

Кандидатами на посаду голови правління "Нафтогазу України" також називають Іллю Рибчича, який протягом багатьох років очолював дочірню компанію НАК - Укргазвидобування, найбільше газодобувне підприємство в Україні, і Миколу Сивульського, депутата, члена фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Як відомо, прем'єр Юлія Тимошенко у вівторок увечері заявила, що уряд найближчим часом змінить керівників низки відомств і найбільших держкомпаній, у тому числі Нафтогазу.

Держхолдинг із березня 2007 року очолює Євген Бакулін.

Як відомо, раніше заступник генпрокурора Тетяна Корнякова звинувачувала колишнього голову Нафтогазу Олексія Івченка і Болкісєва, який тоді очолював "Газ України", у нецільовому використанні держкоштів, зокрема на святкування Нового року – оплату послуг фотомоделей і снігуроньок.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!