Відсьогодні можна придбати трохи Ангарського міжнародного центру із збагачення урану

Середа, 12 грудня 2007, 13:23
Регіональне відділення Федеральної служби із фінансових ринків у Східно-Сибірському регіоні зареєструвало випуск акцій ВАТ "Міжнародний центр із збагачення урану" (МЦЗУ). Як повідомляє прес-служба відділення, обсяг випущених акцій номіналом 1 тис. рублів становить 26 тис. штук.

Нагадаємо, Україна розглядає можливість участі у МЦЗУ. Як повідомив ЕП заступник міністра палива та енергетики Юрій Недашковський, за оптимістичним сценарієм, це рішення буде остаточно затверджено навесні 2008 року. Принципова згода України вже є, залишається узгодження документів на внутрішньоукраїнському  рівні. Крім того, до кінця року власне МЦЗУ має узгодити останні гарантійні зобов’язання із МАГАТЕ.

ВАТ "МЦОУ" є керуючою організацією, що буде здійснювати свою діяльність під контролем МАГАТЕ. За словами заступника керівника Росатома Миколи Спаського, угода з МАГАТЕ щодо Міжнародного центра збагачення урану в Ангарську практично готова й незабаром буде підписана.

Міжурядова російсько-казахстанська угода про створення Міжнародного центра по збагаченню урану було підписано в травні поточного року. Раніше, у лютому, було створено й зареєстроване в м. Ангарську Іркутської області російсько-казахстанське спільне підприємство "Центр по збагаченню урану", засновниками якого є ВАТ "Техснабекспорт" і НАК "Казатомпром".

"Економічна правда" 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!